Mariejosé Geurts Mediation & Coaching Mariejosé Geurts Mediation & Coaching

Waarom Stichting Komma?13 January 2022

Ik gun ieder kind een blijvende herinnering.

Ik gun ieder kind een "KOMMA"

Er zijn van die momenten dat voor je gevoel alles bij elkaar komt. Daar waar verleden, heden en verlangen elkaar raken. En zo voelde het echt toen ik voor eerst iets las over Stichting Komma. Het was me gelijk duidelijk. Aan deze stichting wil ik me ontzettend graag verbinden!

Stichting Komma helpt uitbehandelde ouders kosteloos een blijvende herinnering na te laten aan hun jonge kinderen in de vorm van een “KOMMA”. 

Een initiatief van Michel & Brian de Hond

Kort na het overlijden van hun broer Marc de Hond hebben de broers deze stichting in het leven geroepen. Wat voor hen precies de aanleiding was kun je lezen op hun site: www.stichtingkomma.nl. Inmiddels bestaat de stichting ruim een jaar en zijn er ruim 200 professionele videoportretten gemaakt!

 

De reden waarom ik graag voor Stichting Komma iets wilde doen is 2 ledig. Enerzijds omdat ik ook een kind ben van een vader die vroegtijdig kwam te overlijden en weinig tastbare herinneringen achter liet. En anderzijds ik in mijn werk als coach veel leed tegenkom als gevolg van het plotseling overlijden van een ouder. Het vroegtijdig verliezen van een ouder laat bij jonge kinderen vaak een enorme innerlijke leegte achter wat gevolgen heeft voor de ontwikkeling van hun identiteit.

Op mijn 13e jaar overleed plotseling mijn vader

Mijn moeder bleef met 5 jonge kinderen achter. Wat was het troostrijk geweest als er in die tijd een St Komma zou zijn geweest die een blijvende herinnering had gemaakt van mijn vader. Een video portret waarin ik zijn stem en zijn lach weer kon horen.Vertellend over zijn leven, de liefde en het vaderschap. Als ondersteuning bij het rouwen en in mijn verdere ontwikkeling van puber naar jong volwassenen. 

 

De liefde

Ik ben supertrots en dankbaar dat ik sinds vorig jaar in gesprek mag gaan met mensen die binnen afzienbare tijd gaan sterven. Het zijn prachtige, inspirerende en soms ook emotionele gesprekken. Niet zozeer over de dood maar vooral over het leven en de LIEFDE. Een blijvende herinnering voor diegene die achter blijven. 

Vanaf deze week is het voor iedere uitbehandelde ouder met kinderen tot 18 jaar (voorheen 12) mogelijk om kosteloos een “KOMMA” te maken. Mocht je daarin geïnteresseerd zijn ga dan even naar de website waar je je kunt aanmelden. 

Andere artikelen:

LinkedIn
E: info@mariejosegeurts.nl
M: 06 - 46 204 123
KvK: 09168726
Algemene voorwaarden

Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv)

MfN Registermediator

© 2022 Mariejosé Geurts
Design & code: Henry&Smaal