Mariejosé Geurts Mediation & Coaching Mariejosé Geurts Mediation & Coaching

Mediation

Of het nu om een beginnend zakelijk conflict gaat of een hoog opgelopen familie conflict, partijen horen op een bepaald moment niet meer wat de ander zegt. Onbegrip en emoties voeren de boventoon, waardoor een constructief gesprek voeren lastig wordt. Als onafhankelijk mediator help ik om een conflict op te lossen, zonder dat er een rechter aan te pas komt. Wat zit er precies dwars? Wat is ieders belang? Wat is een mogelijke oplossing en hoe kunnen partijen dit onderling organiseren. Die vragen help ik beantwoorden met mediation.

Uitgangspunten van mediation

Mijn rol als mediator

Als MfN mediator ben ik gespecialiseerd in het omgaan met conflicten en emoties. Ik bewaak het proces en zorg ervoor dat de dialoog op gang komt. Ook vraag ik om verduidelijking als dat nodig is. Hierdoor wordt helder welke belangen en standpunten ieder heeft en welke gezamenlijke belangen er zijn. Ik help partijen om zélf met de oplossing(en) voor hun conflict te komen. Dit is van belang als je de relatie op lange termijn in stand wil houden. Vaak kunnen we het conflict zo oplossen dat er voor iedereen een win-winsituatie is.

Samen zoeken we naar een oplossing die voor iedereen werkt!

Betere keuze dan naar de rechter

Met mediation kun je duurzamer, sneller en goedkoper een (dreigend) conflict oplossen. Bij een juridische procedure onderhandelen advocaten over de beste oplossing voor hun cliënt. Meestal zijn dat onderhandelingen op basis van tegengestelde standpunten en argumenten. Dit kan een heel getouwtrek worden. Komen de advocaten er niet uit? Dan beslist de rechter wie de ‘winnaar’ en ‘verliezer’ is. Maar is het niet beter om er zelf samen uit te komen en een oplossing te vinden die voor iedereen werkt? Dat is het doel van mediation.

Gaat het om een arbeidsconflict?

Voor conflicten op de werkvloer kan mediation geschikt zijn. Lees meer op de pagina Arbeidsmediation.

 

Wil je contact opnemen?

Als je als leidinggevende te maken hebt met een vervelende situatie die behoorlijk vast lijkt te zitten, dan help ik je graag om hieruit te komen. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek.

Gaan we met elkaar verder, dan vind je de kosten op de pagina Tarieven. Of lees vast meer over mij op de pagina Over mij en op de pagina Referenties.

Kwaliteitsregister Mediatorsfederatie Nederland

MfN RegistermediatorIk ben opgenomen in het kwaliteitsregister van de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Dit betekent dat je ervan kunt uitgaan dat ik kwaliteit bied en vakbekwaam ben. Ik voldoe aan de regelgeving, blijf up-to-date door bijscholing en ik bied de mogelijkheid tot klacht- en tuchtrecht.

Dit vind je misschien ook interessant...

LinkedIn
E: info@mariejosegeurts.nl
M: 06 - 46 204 123
KvK: 09168726
Algemene voorwaarden

Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv)

MfN Registermediator

© 2022 Mariejosé Geurts
Design & code: Henry&Smaal